Sietske de Vet


Schrijven over wat ik zie, hoor en beleef. Wandelen, fietsen, buiten zijn in de natuur. Een mooi product maken. Dat zijn de drie poten van WegWijs43 en Sietske de Vet.

Vakantie
Mijn vader nam me al vroeg mee op zijn fietstochten door het afwisselende Gooise landschap. Onze bergwandelvakanties maakten diepe indruk: de basis voor het actieve buitenleven was gelegd. Thuis beschreef ik alle belevenissen in een vakantieverslag.

Reizen
Na 2 afgeronde hbo-opleidingen en wat omzwervingen werkte ik 10 jaar in de reiswereld. Ik begeleidde wandelreizen in Nederland, Alpen en Himalaya. Voor ThemaTours stelde ik wandelreizen samen, van Ardennen tot Estland. Voor STAP Reizen trok ik naar Zuid-Europa.

Tekst en route
In 2003 leidde kennismaking met het Wandelplatform (nu Wandelnet) tot het opzeggen van mijn baan. Als freelancer hield ik me bezig met teksten en routes. Mijn ware passie had ik gevonden.

Routewerk
Van 2007 t/m 2014 was ik vennoot bij Routewerk. Het ontwikkelen van routes stond centraal. Van wandelnetwerken tot langeafstandsroutes. Voorzien van tekst, kaart en beeld verschenen onze routes in kranten, brochures en gidsjes.

WegWijs43
Begin 2015 richtte ik mijn eigen bedrijf op. Daarmee borduur ik voort op mijn ervaring als tekstschrijver, redacteur en routemaker. De laatste jaren schrijf ik veel artikelen, bij voorkeur over onderwerpen waar ik ‘iets’ mee heb: wandelen, waterlinie, fietsen, groen en duurzaam.

Lees verder over de diensten van WegWijs43.