Sietske de Vet


Graag vertel ik je over hoe mijn loopbaan als tekstschrijver begon.

Vakantie
Mijn vader nam me al vroeg mee op zijn fietstochten door het afwisselende Gooise landschap. Onze bergwandelvakanties maakten diepe indruk: de basis voor het actieve buitenleven was gelegd. Thuis beschreef ik alle belevenissen in een vakantieverslag.

Reizen
Na 2 afgeronde hbo-opleidingen en wat omzwervingen werkte ik 10 jaar in de reiswereld. Ik begeleidde wandelreizen in Nederland, Alpen en Himalaya. Voor ThemaTours stelde ik wandelreizen samen, van Ardennen tot Estland. Voor STAP Reizen trok ik naar Zuid-Europa.

Tekst en route
In 2003 leidde kennismaking met het Wandelplatform (nu Wandelnet) tot het opzeggen van mijn baan. Als freelancer hield ik me bezig met teksten en routes. Mijn ware passie had ik gevonden.

Routewerk
Van 2007 t/m 2014 was ik vennoot bij Routewerk. Het ontwikkelen van routes stond centraal. Van wandelnetwerken tot langeafstandsroutes. Voorzien van tekst, kaart en beeld verschenen onze routes in kranten, brochures en gidsjes.

WegWijs43
Januari 2015 richtte ik mijn eigen bedrijf op. Daarmee borduur ik voort op mijn ervaring als tekstschrijver en routemaker. Mijn accent ligt op het schrijven van artikelen, liefst over onderwerpen waar ik ‘iets’ mee heb: wandelen, waterlinie, fietsen, groen en duurzaam.
Waarom mijn bedrijf WegWijs43 heet? Met mijn teksten maak ik iedereen ‘wegwijs’ in het onderwerp. ’43’ verwijst naar het adres van mijn ouderlijk huis. Mijn ouders maakten me immers enthousiast voor het (berg)wandelen, fietsen en buiten zijn in de natuur.

Lees verder over de diensten van WegWijs43.