2007-2014 Routewerk


In de 7 jaren dat ik als vennoot was aangesloten bij Routewerk, heb ik met collega’s Rutger Burgers, Rob Wolfs en Menno Zeeman aan diverse projecten gewerkt. Te veel om op te noemen. Sommige vind je in mijn portfolio onder ANWB en Wandelnet. De volgende projecten wil ik graag vermelden:

Wandel- en fietsroutes AD
In 2008 en 2009 hebben we (vrijwel) wekelijks een wandel- of fietsroute gepubliceerd in het AD (Algemeen Dagblad, bijlage Reiswereld). Het ging om routebeschrijving, praktische informatie, routekaartje en bijbehorend artikel (ca. 800 wrdn.). Het kaartje werd gemaakt door Bosma Grafiek. De foto’s waren van Cor de Kock; wij leverden de fotosuggesties aan.

Kromme Rijnpad
In opdracht van de provincie Utrecht ontwikkelde Routewerk in 2007 en 2008 het Kromme Rijnpad: een bewegwijzerde wandelroute van 29 km langs de Kromme Rijn tussen Utrecht en Wijk bij Duurstede. Wij hebben ook de routegids samengesteld, van a tot z: routebeschrijving, praktische informatie, achtergrondinformatie, ontwerp, kaartjes, fotolocaties ( i.s.m. fotograaf Wim van der Ende). De gids was een productie van het Grafisch Centrum van de Provincie Utrecht. Daarnaast hebben we de teksten geschreven voor de informatiepanelen, vervaardigd door Buro Kloeg.

Radatlas Holland
In opdracht van Verlag Esterbauer GmbH ontwikkelde Routewerk 15 fietsroutes voor de ‘Radatlas Holland’. Het Duitstalige fietsboekje is in Duitsland en Oostenrijk op de markt gebracht. Het maakt deel uit van de succesvolle Bikeline-serie. De fietsroutes doen de voor buitenlanders bekendste delen van ons land aan, waaronder Zaanse Schans, Amsterdam, Zuiderzeestadjes. We werkten samen met Ad Snelderwaard.

Diverse wandelnetwerken, waaronder:
– Wandelnetwerk Noordoostpolder: haalbaarheidsonderzoek naar een wandelnetwerk: inventarisatie van bestaande wandelroutes en onderzoek naar nieuw te ontwikkelen wandelroutes (2013).
– Quick scan wandelnetwerk Gooi & Vechtstreek: inventarisatie van de bestaande wandelinfrastructuur en onderzoeken welke nieuwe wandelmogelijkheden ontwikkeld kunnen worden (2012-2013).
– Wandelnetwerk Salland: inventarisatie (2010) en daarop volgend (2012) de voorbereiding van een definitief ontwerp (in de gemeenten Deventer, Raalte, Olst-Wijhe).