Coördinator NS-wandelingen


Sinds 2015 ben ik de coördinator van de NS-wandelingen. Het project voer ik uit in opdracht van Wandelnet in Amersfoort en het beslaat 1 a 2 dagen per week.
Mijn taken bestaan uit het up-to-date houden van 45 routes, redactie van de routes, aansturing van vrijwilligers, contact met de NS en de redactie van SPOOR. Van 2015 tot 2020 ontwikkelde ik jaarlijks – samen met vrijwilligers en betrokken professionals – 4 nieuwe routes, die rond 1 april werden gepubliceerd op de site van NS en Wandelnet. Sinds 2020 (uitbraak coronapandemie) worden er iets minder frequent nieuwe NS-wandelingen aangeboden, het publiceren gebeurt iets flexibeler en niet meer op een vooraf vastgestelde datum.

In 2020 bestonden de NS-wandelingen en de samenwerking van Wandelnet en NS 30 jaar. In het kader daarvan gaf ik, samen met boswachter Tineke Harlaar van Staatsbosbeheer, voor een kleine 100 man een lezing op de Fiets en Wandelbeurs (op 29 febr. en 1 mrt 2020).

 

 

 

 

 

 

 

Meer weten over de NS-wandelingen en mijn activiteiten? Lees het interview op Wandelnet. Ook SPOOR, magazine van de NS, publiceerde een artikel over de NS-wandelingen (zie hieronder, klik op afbeelding).