Coördinator NS-wandelingen


Van juni 2015 tot 1 mei 2023 was ik de coördinator van de NS-wandelingen. Het werk voerde ik uit in opdracht van Wandelnet in Amersfoort en het besloeg 1 à 2 dagen per week. Mijn taken bestonden uit het up-to-date houden van 46 routes, redactie van webteksten en routebeschrijvingen, aansturing van vrijwilligers, contact met NS en de redactie van NS Dagje Uit. Tot 2020 ontwikkelde ik jaarlijks – met vrijwilligers en professionals – 4 nieuwe routes, die rond 1 april werden gepubliceerd op de site van NS en Wandelnet. Van 2020 (uitbraak coronapandemie) tot 2023 boden we minder frequent nieuwe NS-wandelingen aan en waren de verschijningsdata flexibeler.

In 2020 bestonden de NS-wandelingen en de samenwerking van Wandelnet en NS 30 jaar. In het kader daarvan gaf ik, samen met boswachter Tineke Harlaar van Staatsbosbeheer, voor een kleine 100 man een lezing op de Fiets en Wandelbeurs (op 29 febr. en 1 mrt 2020).

 

 

 

 

 

 

 

Meer weten over de NS-wandelingen en mijn activiteiten? Lees het interview op Wandelnet. Ook SPOOR, magazine van de NS, publiceerde een artikel over de NS-wandelingen (zie hieronder, klik op afbeelding).