STAP Reizen


In 2015 heb ik meegewerkt aan het vernieuwen van de website van STAP Reizen.
STAP Reizen biedt individuele wandelvakanties in Zuid-Europa aan. Voordat een klant boekt, moet hij/zij natuurlijk eerst enthousiast worden door de informatie te lezen die op de site staat.

Daarom heb ik in opdracht van STAP Reizen de teksten van een groot aantal bestemmingen herschreven. Wie leest over een bepaalde bestemming, moet direct zin krijgen om erheen te gaan! Het was de kunst om niet alleen een aantrekkelijke schrijfstijl te hanteren, maar ook om met betrekkelijk weinig woorden technische informatie aan te bieden. Zo moet een klant tijdens het lezen vrij snel begrijpen wat het verschil is tussen bijvoorbeeld een trektocht en een vast verblijf op de Canarische Eilanden.

SEO-teksten
Minstens zo belangrijk is dat de website goed gevonden wordt op Google. Daarom heb ik zogeheten SEO-teksten (Search Engine Optimization) aangeleverd. In de tekst verwerkte ik relevante zoekwoorden die potentiële STAP-klanten gebruiken. Titels en kopjes zijn ook belangrijk. De uitdaging was om de tekst prettig leesbaar te houden terwijl ze voorzien zijn van voldoende zoekwoorden (op de juiste plek).

STAP Reizen website