Wandelgidsen GOSinds 2007 zijn er inmiddels 4 wandelgidsen van mij verschenen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.
Te koop bij de (gespecialiseerde) boekhandel of de uitgever.

In 2019 ben ik met Ad Snelderwaard (fotograaf en routemaker) gestart met de voorbereidingen voor een nieuwe wandelgids. Meer informatie volgt te zijner tijd.

In 2018 verscheen ‘Alle 13 goed!‘: een selectie van de mooiste routes uit het omvangrijke oeuvre van Gegarandeerd Onregelmatig. Hierin is ook mijn wandelroute op Marken opgenomen, uit de gids ‘De mooiste eilandwandelingen van Nederland’.
Op vrijdag 13 oktober 2017 gidste ik voor ‘Alle 13 goed!’ een groepje wandelaars over het eiland. We waren met ongeveer 13 wandelaars. Hoeveel km we liepen? Ja, echt waar: 13! Lees onderaan deze pagina over mijn bijdrage (klik op afbeelding).

Vorstelijk wandelenVorstelijk wandelen - cover LR (2016)
‘Vorstelijk wandelen’ maakte ik samen met fotograaf en route-maker Ad Snelderwaard. In de gids staan 12 wandelroutes langs bezienswaardigheden van onze Koninklijke familie. Door parken en bossen, langs beken en paleizen. Onderweg lees je alles over ons Koningshuis, zoals de moord op Willem van Oranje. Citaat uitgever: ‘De kans dat je met deze gids een echte Oranje tegenkomt is klein. Maar Sietske de Vet en Ad Snelderwaard laten zien dat dat geen enkele reden is om er niet op uit te gaan en alle plaatsen die ons landje oranje kleuren, op te zoeken. De mooie wandelingen en interessante verhalen in deze wandelgids laten zelfs de meest verstokte republikein niet koud!’ De wandelingen kun je downloaden op Wandelzoekpagina.

De mooiste eilandwandelingen van Nederlandcover eilandengids (2015)
Eilanden hebben iets speciaals. Ze zijn omringd door water. Vanwege hun isolement is de sfeer er anders. Een ongerept stukje land, prachtige natuur. Volop kansen voor het maken van mooie wandelingen! Al een tijd liep ik rond met het idee om een gids te maken met wandelingen op verschillende eilanden. Samen met Rutger Burgers (Routewerk) en Menno Zeeman (Fossa Nova) stelde ik een gids samen met 18 wandelroutes op (schier- of voormalige) eilanden. Bij elke wandeling geven we tips voor overnachtingsadressen. Want niets is zo heerlijk om ’s avonds achter te blijven op een eiland terwijl alle dagjesmensen met de laatste boot huiswaarts keren. (Zie ook Wandelzoekpagina.)

 

!cid_8F842B48-7E44-4968-A127-B01AB56CCBC6@homeDe mooiste bergwandelingen van Nederland
(1e druk 2007, 4e verbeterde druk 2016)
Natuurlijk moet je bergwandelen in Nederland met een korreltje zout nemen. Ons land heeft immers geen echte bergen. Toch zijn de hoogteverschillen groot genoeg om ze serieus te beleven. Ook al reiken de heuvels niet hoger dan 322 meter, in de volksmond heten ze bijna allemaal ‘berg’.
In 2007 maakte ik met Rutger Burgers (initiatiefnemer) en Rob Wolfs ‘De mooiste bergwandelingen van Nederland’. Het was de eerste gids van Uitg. Gegarandeerd Onregelmatig. Vanwege het grote succes is voorjaar 2016 een gewijzigde herdruk uitgebracht. We hebben alle routes nagelopen en de beschrijving, tekst, kaart en beeld geactualiseerd. De bergwandelingen staan ook op de Wandelzoekpagina.

wildlife-wandelingen
Wildlife wandelingen in Nederland (2011)
Wildlife in Nederland? Waar dan? In ons kleine dichtbevolkte landje leven wel degelijk wilde dieren. Je weet alleen nooit waar en wanneer je er eentje tegenkomt. En dat maakt het juist zo spannend.
Rutger Burgers, Marja Kerst/Pim Verver (Travelingo) en ik stelden een wandelgids samen waarin 12 wilde dieren centraal staan. Aan ieder dier is een hoofdstuk gewijd. Elk hoofdstuk bestaat uit een wandelroute door een gebied waar de kans op een ontmoeting met het betreffende dier aanwezig is. In het zelfde hoofdstuk staat ook een interview met een persoon die ‘wildenthousiast’ is over het dier en er alles over kan vertellen. (Zie ook Wandelzoekpagina.)

Enkele reacties op de Eilandengids:

“De eilandengids is rijk geïllustreerd met zonovergoten foto’s waarbij je de frisse zilte bries bijna kunt ruiken. Uitnodigende gids voor een breed wandelpubliek.” Uit: NBD Biblion (openbare bibliotheken).

“Met dit boek komt de uitgever tegemoet aan de noden van de wandelaar die de minder betreden paden verkiest boven de drukte. De gids is rijkelijk geïllustreerd met prachtige foto’s”. Uit: www.reisboeken.be

“De mooiste eilandwandelingen van Nederland is een wandelgids vol verrassingen. Iedere wandeling wordt duidelijk beschreven, een kaartje geeft de route weer en er is steeds gedacht aan originele adressen waar je kunt overnachten of eten”. Uit: Gezond op stap, België.