Wandelgidsen GO


Er zijn 5 wandelgidsen van mij verschenen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Ze zijn te koop bij de (gespecialiseerde) boekhandel en bij de uitgever.

Wandelen in Gooi en Vechtstreek verscheen najaar 2022. De gids, die ik samen met Ad Snelderwaard (fotograaf en routemaker) maakte, kwam mede tot stand dankzij Regio Gooi en Vechtstreek. Het was een lang gekoesterde wens om een eigen wandelgids van het Gooi te maken. Ik ben er opgegroeid en mijn ouders namen me altijd mee op hun wandel- en fietstochten door het Gooi. Zo ontstond mijn belangstelling voor natuur, wandelen en fietsen. In de gids staan 14 routes door bos, heide, weide en langs water, maar ook door dorp en stad. Elke route is voorzien van een kaartje, routebeschrijving, praktische info, achtergrondinformatie en foto’s. De actuele routes kun je downloaden op Wandelzoekpagina.

 

In 2018 verscheen ‘Alle 13 goed!‘ met een selectie van de mooiste routes uit het omvangrijke oeuvre van de uitgever. Mijn route op Marken, uit ‘De mooiste eilandwandelingen van NL’, is in deze verzamelgids opgenomen. Vrijdag 13 okt. 2017 gidste ik voor ‘Alle 13 goed!’ 13 wandelaars over het eiland. En geloof het of niet: we liepen precies 13 km.
Zie ook onderaan deze pagina (klik op de afbeelding).

 

 

 

Vorstelijk wandelen (2016)
‘Vorstelijk wandelen’ maakte ik samen met Ad Snelderwaard. In de gids staan 12 wandelroutes langs bezienswaardigheden van onze Koninklijke familie. Door parken en bossen, langs beken en paleizen.
Citaat van de uitgever: ‘De kans dat je met deze gids een echte Oranje tegenkomt is klein. Maar Sietske de Vet en Ad Snelderwaard laten zien dat dat geen enkele reden is om er niet op uit te gaan en alle plaatsen die ons landje oranje kleuren, op te zoeken. De mooie wandelingen en interessante verhalen in deze gids laten zelfs de meest verstokte republikein niet koud!’

 

De mooiste eilandwandelingen van Nederlandcover eilandengids (2015)
Eilanden hebben iets speciaals. Ze zijn omringd door water. Vanwege hun isolement is de sfeer er anders. Een ongerept stukje land, prachtige natuur. Al een tijd liep ik rond met het idee om een gids te maken met wandelingen op verschillende eilanden. Samen met Rutger Burgers (Routewerk) en Menno Zeeman stelde ik een gids samen met 18 wandelroutes op (schier- of voormalige) eilanden. Bij elke wandeling geven we tips voor overnachtingsadressen. Want niets is zo heerlijk om    ’s avonds achter te blijven op een eiland terwijl alle dagjesmensen met de laatste boot huiswaarts keren.
Zie ook de reacties onderaan deze pagina.

 

!cid_8F842B48-7E44-4968-A127-B01AB56CCBC6@home

 

De mooiste bergwandelingen van Nederland (2007)
(anno 2022 reeds 10.000 exemplaren verkocht)
Natuurlijk moet je bergwandelen in Nederland met een korreltje zout nemen. Ons land heeft immers geen echte bergen. Toch zijn de hoogteverschillen groot genoeg om ze serieus te beleven. Ook al reiken de heuvels niet hoger dan 322 meter, in de volksmond heten ze bijna allemaal ‘berg’. In 2007 maakte ik samen met Rutger Burgers (initiatiefnemer) en Rob Wolfs ‘De mooiste bergwandelingen van Nederland’. Het was de eerste gids van Gegarandeerd Onregelmatig. Vanwege het grote succes zijn er al meerdere gewijzigde herdrukken uitgebracht. De actuele bergwandelingen staan op Wandelzoekpagina.

wildlife-wandelingen
Wildlife wandelingen in Nederland (2011)
Wildlife in Nederland? Waar dan? In ons kleine dichtbevolkte landje leven wel degelijk wilde dieren. Je weet alleen nooit waar en wanneer je er eentje tegenkomt. En dat maakt het juist zo spannend. Samen met Rutger Burgers, Marja Kerst en Pim Verver stelde ik een wandelgids samen waarin 12 wilde dieren centraal staan. Elk hoofdstuk gaat over een wild dier: een wandelroute door een gebied waar het dier kunt ontmoeten, plus een interview met een persoon die ‘wild-enthousiast’ is over het dier en er alles over kan vertellen.
De gids is inmiddels uitverkocht.


Enkele reacties op de Eilandengids:
“De eilandengids is rijk geïllustreerd met zonovergoten foto’s waarbij je de frisse zilte bries bijna kunt ruiken. Uitnodigende gids voor een breed wandelpubliek.” Uit: NBD Biblion (openbare bibliotheken).

“De mooiste eilandwandelingen van Nederland is een wandelgids vol verrassingen. Iedere wandeling wordt duidelijk beschreven, een kaartje geeft de route weer en er is steeds gedacht aan originele adressen waar je kunt overnachten of eten”. Uit: Gezond op stap, België.