Diverse fietsroutes


Fietsen langs water in Midden-Brabant
In 2017 werkte ik mee aan een update van de fietsgids van Waterschap De Dommel. In 2008 werkte ik als vennoot van Routewerk mee aan de 1e versie van deze gids. De routes – variërend van 25 tot 40 kilometer – waren verouderd doordat fietsknooppunten waren verdwenen of verlegd en omdat het landschap aan verandering onderhevig is.
In opdracht van Rutger Burgers (Routewerk) heb ik een paar routes gefietst, aangepast en beschreven. Ze gaan alle langs projecten van het waterschap.
De routes staan op de site van Waterschap De Dommel.

 

 

E-bike routes in en om Utrecht
In de zomer van 2017 startte Uitgeverij Unieboek Het Spectrum met een nieuwe reeks fietsgidsen per provincie: ‘E-bikeroutes’. De coördinatie van de productie van de 1e twee gidsen is in handen van collega routemaker-fotograaf Ad Snelderwaard. In opdracht van hem heb ik een paar routes gefietst en beschreven voor de gids ‘E-bikeroutes in en om Utrecht’. Ze volgen deels het knooppuntennetwerk, maar wijken daar ook regelmatig van af. Naast routebeschrijving en praktische informatie heb ik kaartjes aangeleverd (gpx-files), achtergrondinformatie en beeld.